Népbetegségek korszerű kezelése

2017, január 26 - 10:31
A magas vérnyomás, a cukorbetegség, valamint a szív-és érrendszeri problémák legmodernebb gyógyszeres kezelési lehetőségeit tekintik át a szakemberek január 28-án, a Debreceni Egyetemen.

A „Hipertónia, Diabétesz, Kardiológia – korszerű gyógyszeres kezelés” elnevezésű kongresszuson korunk legsúlyosabb népegészségügyi problémáinak innovatív gyógyszeres terápiás lehetőségeit ismerhetik meg a résztvevők. A tudományos továbbképzést, mely egyben a XIV. Regionális Hipertónia Nap, a Debreceni Egyetem Aulájában tartják.

- A magas vérnyomás hazánkban is népbetegség, a felnőtt lakosság 44 százaléka érintett. Az elhízás és a környezeti ártalmak tovább növelik a betegség előfordulását, ráadásul a hipertóniával kezelt pácienseknél sokszor zsíranyagcsere-zavar és diabétesz is észlelhető – mondja Páll Dénes, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetének professzora.

A nem megfelelően kezelt hipertóniásoknál gyakran súlyos, maradandó szív- és érrendszeri károsodások is jelentkezhetnek, mint például a szélütés és a szívinfarktus. A szakember aggasztónak tartja, hogy minden tizedik felnőtt cukorbeteg, vagy már annak kapujában áll.

A betegek számának drámai növekedése miatt a 21. század legsúlyosabb egészségügyi problémái közé tartozik a hipertónia, a diabétesz, illetve a szív-és érrendszeri betegségek. A három területtel foglalkozó szakemberek körében így évről évre, egyre nagyobb az érdeklődés a legkorszerűbb kezelési lehetőségei iránt.

Az eredetileg regionális továbbképző nap mára országos jelentőségűvé vált. Az idei, tizenegyedik rendezvényre hazánk számos pontjáról több mint ezer családorvos, belgyógyász és gyógyszerész érkezik. A kezelésre fókuszáló, gyakorlati tanácsokat megfogalmazó kongresszuson a résztvevők az érintett kérdések vezető szakembereitől hallhatnak a leginnovatívabb megoldásokról.

- A magas vérnyomással élők mindennapjait például korszerű, fix dózisú, 24 órás hatástartamú készítmények segítik. Mivel egyetlen tabletta két- vagy akár háromfajta hatóanyagot tartalmazhat, ezért a betegeknek jóval kevesebb gyógyszert kell bevenniük, mely együttműködési készségüket számottevően javítja – fogalmaz az újdonságok kapcsán Páll Dénes.

A konferencián szó lesz a magas vérzsírérték csökkentésének korszerű lehetőségeiről, valamint a véralvadásgátló kezelésnél történt előrelépésekről is. A résztvevők megismerhetik az Amerikai Diabétesz Társaság legújabb, 2017-es ajánlását is, hiszen a cukorbetegség világszerte hatalmas népegészségügyi problémát jelent. A belgyógyászatot érintő kutatásokban itt valósul meg az egyik legtöbb gyógyszerfejlesztés, melyekről a rendezvény résztvevői első kézből értesülhetnek.

A rangos eseményen a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának szaktekintélyei mellett a hipertónia, a diabétesz és a kardiológia országos társaságainak vezető tisztségviselői tartanak előadásokat. A szakmai prezentációkon túl neves gyógyszer- és műszergyárak kiállítása, valamint orvosi szakkönyvvásár is várja az érdeklődőket.

A rendezvény részletes programja a hipertonianap.hu oldalon olvasható

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.