Innováció a transzplantációs terápiákban

2016, december 14 - 17:01
A szervátültetések során használt terápiák új eredményeiről és az aktuális gyógyszerkutatásokról tartott előadást Peter Bernhardt, a Novartis Pharma AG orvosigazgatója a Debreceni Egyetemen.

Az intézmény szakemberei és a gyógyszergyártó cég képviselői a transzplantációk során alkalmazott gyógyszerek mellékhatásairól, azok súlyosságáról is beszéltek a szerdai találkozón. A rendezvényen elhangzott: a klinikai és gyógyszerkutatási tapasztalatok felhasználásával olyan fejlesztések valósulhatnak meg, melyek hatékonyabbá tehetik a gyógyszereket, valamint csökkenthetik a mellékhatásukat.

- Fontos, hogy az akadémiai igények találkozzanak az ipari kínálattal és fejlesztéssel. Mindez különösen jelentős egy olyan innovatív gyógyszergyártó számára, mint a Novartis. Ismernünk kell az országok adottságait és szükségleteit. A különböző szervek transzplantációja során – például az egyes betegcsoportokban – országonként különbözőek a társbetegségek, más például a cukorbetegség, vagy szív- és érrendszeri betegség előfordulásának gyakorisága, súlyossága – fogalmazott Peter Bernhardt, a cég transzplantációs üzletágának orvosigazgatója.

A Debreceni Egyetemnek mint kutatóegyetemnek egyik kiemelt feladata, hogy visszajelzést adjon a gyógyszergyártók felé – húzta alá az Általános Orvostudományi Kar Szervtranszplantációs Nem önálló Tanszékének vezetője.

- Egy olyan meghatározó és piacvezető gyógyszercég, mint a Novartis képviselőjének látogatása különösen fontos. Reményt ad arra, hogy a Debreceni Egyetemen lesznek olyan gyógyszerkipróbálási vizsgálatok, melyek kutatási, publikációs lehetőséget, és támogatást is jelenthetnek – mondta Nemes Balázs.

Sajtóiroda-MM


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.